Vilenice Udruga

"Vilenice" - Udruga za očuvanje vilinskih krajeva, život u skladu sa Zemljom i kulturu duha. Udruga "Vilenice" je bila nestranačko, neprofitno i dobrovoljno udruženje građana/ki.

Ekološko-geomantijska udruga osnovana je u svrhu očuvanja geomantijskih znanja (znanja o suptilnim energijama Zemlje, blagotvornim učincima pojedinih krajolika), te ekološkom sustavu povezanom s time, te njihove dostupnosti. Fokus rada su bile šume, ali i drugi krajolici i krajobrazi.

Udruga je okupljala i knjige, te multimediju s pjesmama, pričama koje govore o povezanosti čovjeka i prirode, te bića prirode, te njihov izražaj i doživljaj  kroz medij umjetnosti.

 Ciljevi udruge su također bili unaprijeđenje kvalitete življenja, održivi razvoj i cjelovita ekologija, doprinos skladnom suživotu sa Zemljom i svih njenih bića kao jednakovrijednih, te stvaranje i podrška kulturi i prostorima slobode, tolerancije, mira i nenasilja kroz zalaganje za življenje u skladu sa duhovnim vrijednostima i različitostima svakog pojedinca/pojedinke te njihovo poštivanje, poštivanje ljudskih prava, zaštitu životinja, doprinos rodnoravnopravnom društvu.


 

Udruga "Vilenice" odlukom Skupštine je zatvorena 2017.Nekadašnji žig Udruge.
 

Make a free website with Yola